Categories
БЛог

Какво точно прави една дигитална маркетингова агенция?

Всички сме чували израза “Светът на маркетинга непрекъснато се променя”, но понякога той не е много точен.

Светът на маркетинга вече се промени. 

Вече не става дума само за предвиждане на бъдещата посока на маркетинга, защото ние вече сме я поели. Традиционните методи в рекламата не достигат до аудиториите както преди, но дори в пика си, тези практики никога не са се смятали за точни науки. Всичко беше една игра на цифри, която вече не е актуална. Вестниците и списанията са отживелица, а радиото и телевизията клонят към своя залез.

На тяхно място се появи дигиталният маркетинг. Най-просто казано, това е най-ефективният начин за промотиране на бизнес в днешно време, а и като цяло занапред. 

Прилагане изцяло на традиционни маркетингови практики е сравнимо с това, да извадите старото FM радио и да се надявате да хванете някоя друга станция. Дигиталният маркетинг е като стриймване на любимата песен директно на мобилния телефон – таргетирате конкретна аудитория и почвате да получавате идеални лийдове и купувачи 24/7.

Какво е дигитален маркетинг?

След като вече споменахме, че дигиталният маркетинг е много важен, нека всъщност обясним накратко какво точно е той.

Дигитален маркетинг – това е водена от данни и целенасочена брандова промоция с помощта на новите технологии.

Този термин е всеобхватен и може да включва както мобилни приложения, така и подкасти и други форми на дигитални медии, но интернет е нещото, което обединява в себе си всички инструменти, които агенцията ползва.

Дигиталният маркетинг е изключително организиран, силно насочен и дава измерими резултати в реално време.

Тук не се разчита на случайности. Стратегиите се тестват за продължителен период, за да се види какво работи и какво – не. Така могат лесно да се измерват резултати и веднага да се променя стратегията, ако е необходимо.

Такъв е подходът в дигиталния маркетинг. Такъв е подходът, когато брандът Ви разчита на висококвалифицирана дигитална маркетингова агенция.

Какво е дигитална маркетингова агенция?

Агенцията за дигитален маркетинг се различава от традиционната с това, че обикновено е фокусирана върху маркетинг с цел резултати в интернет пространството. Измерим маркетинг и възвръщаемост на инвестициите (ROI) – това е най-важното.

Целта на дигиталната маркетингова агенция не е просто да похарчи средствата за определено време. За постигане на количествено измерими резултати, се обединява екип от стратези, консултанти, креативни хора, програмисти и разработчици. Една дигитална агенция е двигател за развитието на бранда и набавяне на лийдове.

Дигитална маркетингова агенция срещу стандартна маркетингова агенция

Тези два вида агенции се намират в двата края на маркетинговия спектър и понякога използват само традиционните или изцяло креативните техники. Компаниите искат красив уеб сайт, но също така имат нужда и от функционалност, която да привлича потребителите и да ги накара да пазаруват, т.е сайт, който води до реални резултати – лийдове, покупки, абонаменти. За съжаление повечето агенции нямат квалификацията и познанията да предложат и двете.

Какво трябва да прави една дигитална маркетингова агенция?

Така описани, дигиталните агенции звучат като място, пълно със супергерои, но какво всъщност правят тези хора?

Сега ще Ви запознаем с трите най-важни дейности:

  • Дигиталните маркетингови агенции подобряват бизнеса Ви

Добрите специалисти разполагат с начини да движат маркетинга Ви от начало до край. Като започнем с определяне на брандовите нужди и разработването на стратегия, която да максимизира печалбата.

Те ще работят с компанията Ви, за да подобрят ефективността и продуктивността. С тяхна помощ ще можете по-лесно да формирате целите и да определите измерими резултати.

Фокусът върху данни и желано таргетиране ще спомогне при определяне на потенциалните купувачи, което обикновено е много по-специфично, отколкото компанията е предполагала. Когато работите с агенция за дигитален маркетинг, ще определите кой точно е Вашият идеален купувач и ще анализирате неговия път към покупката. Както вече споменахме, дигиталният маркетинг е силно насочен.

Когато знаете точната цел, лесно ще определите ползите от директна комуникация с идеалния клиент. Уникалните Ви продажбени предложения, които са в пълен синхрон с потребителските желания, формират връзки с хората, които пазаруват от Вас.

  • Дигиталните маркетингови агенции овладяват бранда Ви онлайн

Тъй като дигиталният маркетинг е пряко свързан с онлайн присъствието Ви, агенцията ще работи специално за разработване на Вашето място в интернет пространството. Това може, и най-често става под формата на комбинация от няколко неща.

Високоефективен уеб сайт, насочен към онлайн търговията, Ви позволява да покажете бранда си онлайн. Оттук нататък, агенцията ще определи кои канали са подходящи за достигане до Вашите клиенти.

Добрата агенция ще Ви позиционира като лидер, като създава съдържание, което Ви позволява да наложите авторитета и експертизата си. Експертите ще заложат на най-модерните и ефективни стратегии, за да Ви осигурят най-добрите възможни органични позиции при търсене.

Те ще създадат и имплементират експертни стратегии за маркетинг в социалните мрежи, които да Ви осигурят по-висока възвръщаемост на инвестициите, за разлика от традиционния маркетинг.

Социалните медии, когато се използват правилно, са фокусирани върху контекста, но едновременно с това се вписват перфектно в цялостната маркетингова стратегия.

  • Дигиталните маркетингови агенции подпомагат ROI

Една от най-важните услуги, които агенцията за дигитален маркетинг предлага, е стабилен и надежден тласък на възвръщаемостта на инвестицията Ви. По-високата възвръщаемост на инвестициите означава едно – по-високи печалби.

В дигиталния маркетинг не съществува думата “достатъчно”. Добрата агенция няма да спре да тества и преправя стратегиите с цел подобряване на цялостната ефективност.

Специалистите правят оценка на трафика в сайта Ви, определят най-добрите онлайн платформи, в които да инвестирате време и средства, и постоянно поддържат баланса между Вашите маркетингови дейности и резултатите, които те предоставят.

Работата с агенция означава повече лийдове, които се превръщат потребители. Това означава дългосрочен ръст на продажбите.

И още нещо, за което трябва да помислите: За да изпълните всичко, което прави агенцията за дигитален маркетинг, се изисква да наемете маркетингов стратег, маркетинг мениджър, дизайнери, копирайтъри и разработчици, и така да създадете свой собствен отдел за дигитален маркетинг. Помислете за какво плащате, когато наемате дигитална маркетингова агенция, в сравнение с привличането на щатни служители. На това му се вика правилна инвестиция!

Без значение как и къде промотирате бизнеса си в момента, едно нещо е сигурно: квалифицираните специалисти ще управляват маркетинга, популярността на марката, ROI и цялостната рентабилност, на съвсем различно ниво! 

Искате ли да разберете точно как една агенция за дигитален маркетинг може да помогне на бизнеса Ви? Не се колебайте – свържете се с нас още днес!